Sertéshúsos gombamártás hozzávalók:

1/2 kg sertéshús

1/2 kg gomba

2 fej vöröshagyma

2 evőkanál tejföl

1 evőkanál zsír

só, bors

liszt

Sertéshúsos gombamártás elkészítése:

Vágd fel a húst kis kockákra, sózd meg, és hagyd pihenni 30 percet.

Időközben, tisztítsd meg a gombát, és vágd apró darabokra.

Forgasd meg a húst lisztben, pirítsd meg kissé forró zsírban, és add hozzá a felaprózott hagymát és a dúrvára vágott gombát.

Süsd 20 percen keresztül, alacsony lángon, majd keverj hozzá tejfölt, borsot, sót, szükség szerint.

Főzd még egy ideig, alacsony lángon, lefedett serpenyőben, míg a hús megpuhul.

Ha a szósz nem elegendő, önts hozzá még egy kis vizet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc