Sertéskörömcsorba hozzávalók:

3 sertésköröm

1 fej hagyma

2 répa

1 kisebb zellergumó

1 petrezselyemgyökér

1 húsos piros paprika

2 paradicsom

2 tojás

ecet vagy citromlé

szemesbors

2 cikk fokhagyma

Sertéskörömcsorba elkészítése:

Alaposan megtisztítjuk a sertéskörmöt, az ízületek mentén feldaraboljuk, átmossuk hideg vízben. Kuktafazékba tesszük a sóval, borssal, zöldségekkel, kivéve a paprikát és paradicsomot. Kb. egy órai főzés után levesszük a tűzhelyről a kuktát, kissé lehűtjük, hogy ki tudjuk nyitni. Visszatesszük főni, és amikor újra fő, hozzáadjuk a leveshez az apróra vágott paradicsomot és a felcsíkozott paprikát.

Amikor ezek a hozzávalók is megpuhultak, felverjük a tojást az ecettel vagy citromével, az összezúzott fokhagymával, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Levesszük a tűzről és zöldfűszereket (apróra vágott petrezselyemzöld és lestyánlevél) adunk hozzá.

A levest tejföllel sűríthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc