Sertéstarja roston tejfölös-szalonnás-hagymás burgonyával hozzávalók:
90 dkg sertéstarja
3 cikk fokhagyma
2 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
2,5 dl tejföl
140 dkg burgonya
só
bazsalikom
olaj a burgonya sütéséhez
Sertéstarja roston tejfölös-szalonnás-hagymás burgonyával elkészítése:
A tarját vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal bedörzsöljük és 4-5 órán át hűtőbe tesszük.
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, felkarikázzuk és olajban pirosra sütjük.
A füstölt szalonnát kockára vágva kisütjük, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, összesütjük és hozzáadunk egy cikk apróra vágott fokhagymát.
Összekeverjük a szalonnás hagymát a burgonyával és a tejföllel, borssal megszórjuk.
A húst rostlapon, vagy grillrácson pirosra sütjük és a vágott fokhagymával ízesített olajjal megkenegetjük.
Ha a sertéstarja megsült, a burgonya mellé vagy rá tálaljuk.
0 hozzászólás