Sertéstarja roston tejfölös-szalonnás-hagymás burgonyával hozzávalók:

90 dkg sertéstarja

3 cikk fokhagyma

2 fej vöröshagyma

15 dkg füstölt szalonna

2,5 dl tejföl

140 dkg burgonya

bazsalikom

olaj a burgonya sütéséhez

Sertéstarja roston tejfölös-szalonnás-hagymás burgonyával elkészítése:

A tarját vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal bedörzsöljük és 4-5 órán át hűtőbe tesszük.

A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, felkarikázzuk és olajban pirosra sütjük.

A füstölt szalonnát kockára vágva kisütjük, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, összesütjük és hozzáadunk egy cikk apróra vágott fokhagymát.

Összekeverjük a szalonnás hagymát a burgonyával és a tejföllel, borssal megszórjuk.

A húst rostlapon, vagy grillrácson pirosra sütjük és a vágott fokhagymával ízesített olajjal megkenegetjük.

Ha a sertéstarja megsült, a burgonya mellé vagy rá tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc