Shaorma csirkemellből hozzávalók:
Töltelék 4 laphoz:
4 db shaorma lap
200-250 gr csirkemell (körülbelül egy fél melle)
1-2 közepes nagyságú burgonya
1 paradicsom
1 kicsi paprika
2 kicsi savanyú uborka vagy paprika
kevés hagyma (csak fűszerezzük vele)
kukorica ízlés szerint
nyers káposzta – opcionális
só, bors
Szósz
1 kávéspohár majonéz
1 kávéspohár ketchup
½ kávéspohár tejföl
1 nagy gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
2 kiskanál csombor
Shaorma csirkemellből elkészítése:
Megsütjük a hasábburgonyákat.
Megkeverjük a shaorma szószt a fent leírt alapanyagokból.
A csirkemellet sóval és borssal megfűszerezzük és serpenyőben megsütjük.
A Shaorma lapokat seprenyőben melegítjuk, legtöbb 5 masodpercig egyik oldalat, majd ugyanannyit a másikat is.
Kivesszük egy tányérra és bekenjük az összekevert szósszal.
A közepére tesszük a sülthúst, rá a hasábburgonyát, rá a többi hozzávalót, majd újra meglocsoljuk egy kevés szósszal.
Visszahajtjuk az alját, majd a két szélét és már lehet is enni.
0 hozzászólás