Sima palacsinta hozzávalók:
4 tojás
250 g liszt
1/2 l tej
egy kanál vaníliás cukor
egy kanál konyak
50 g vaj
olaj a sütéshez
só
Sima palacsinta elkészítése:
A palacsinta tészta elkészítését kezdd azzal, hogy a tojást összekevered a liszttel, a vaníliás cukorral, az 50 g vajjal és a kanál konyakkal.
Add hozzá a sót, fokozatosan öntsd bele a tejet, közben kavargasd.
Olajozd be a serpenyőt és tedd a tűzre.
Amikor felmelegedett, önts bele egy kis csészével a masszából az edény közepére, közben a sütőt billentve, folyasd körbe a tésztát, amíg egyenletesen befedi a serpenyő alját.
Süsd meg az egyik oldalát, majd késsel fordítsd át a másikra.
Amikor mindkét oldal elkészült, szedd tányérra. Minden palacsinta után olajozd újra a serpenyőt.
Hidegen vagy melegen fogyaszd.
0 hozzászólás