Snidlinges spárgakrémleves hozzávalók:

1 kg fehér spárga

1 fej vöröshagyma

2 db közepes újburgonya

1,5 l víz

vegamix, ízlés szerint

só, ízlés szerint

2 dl kesudió tejföl

1 csokor snidling

1-2 ek. kókuszolaj

Snidlinges spárgakrémleves elkészítése:

A spárgát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk. A megpucolt, apróra vágott vöröshagymával és burgonyával együtt, kevés vízben feltesszük főni. Sóval, vegamixszel ízesítjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd beleöntjük a kesudió tejfölt, botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd összeforraljuk a levest. Amikor lezártuk a levest, hozzátesszük a meleg vizes fürdőben megolvasztott kókuszolajat, és megszórjuk a felaprított snidlinggel.  Pirított kenyérkockával tálaljuk.

Fehér spárga

A spárgában megtalálható hatóanyagok méregtelenítik a sejteket, elpusztítják a vírusokat, semlegesítik a rákkeltő anyagokat. A kálium segít megszabadulni a felgyülemlett húgysavtól, víztől és ammóniától. A spárgában lévő rostok és nyákanyagok kíméletesen tisztítják a bélrendszert, serkentik a bélműködést és a salaktalanítást. Szaponin-tartalma csökkenti a vérzsírszintet, javítja a vérben a HDL-koleszterin, tehát a „jó” koleszterin arányát, ami a szív és a keringés védelmében játszik fontos szerepet. A spárgában levő vas, réz, C- és B9-vitamin serkenti a vérképződést, javítja az általános közérzetet.

A tavasz ízei – Vegán szakácskönyv. Gyógyító növényi ételek c. szakácskönyv (www.nyitottszemmel.hu)

 

 

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc