Sóban tartósított káposztás paprika hozzávalók:

10 darab nagyobb zöldpaprika

1 kisebb fej káposzta

2 répa

zellerlevél

Sóban tartósított káposztás paprika elkészítése:

A paprikához egy kisebb fej finomra gyalult káposztát, két reszelt répát, apróra vágott zellerlevelet számítunk.

Sót ízlés szerint adagolunk (minél több sót teszünk, annál jobban eláll).

A káposztát a répával és zellerlevéllel összekeverjük, megsózzuk és addig kavargatjuk, amíg a só elolvad és a keverék levet ereszt.

Ezután leöntjük a sós levet és megtöltjük a paprikákat (amelyeket előzőleg kimagvaltunk).

A töltött paprika darabok tetejére tehetünk egy-egy szelet répát.

Befőttesüvegekbe rakjuk őket, nyílásukkal felfelé, szorosan egymás mellé, hogy minél több férjen, és közéjük is tehetünk néhány szelet répát.

A sós öntetet úgy készítjük, hogy egy evőkanál sót számítunk egy liter hideg vízhez, hagyjuk, hogy a só jól feloldódjon, majd ráöntjük a paprikákra, úgy, hogy az üveg tele legyen.

Nem fedjük be és, ha a lé szintje csökken, pótoljuk.

A töltött paprika nagyon jól eláll télen, és jól illik húsételekhez.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc