Sóban tartósított káposztás paprika hozzávalók:
10 darab nagyobb zöldpaprika
1 kisebb fej káposzta
2 répa
zellerlevél
só
Sóban tartósított káposztás paprika elkészítése:
A paprikához egy kisebb fej finomra gyalult káposztát, két reszelt répát, apróra vágott zellerlevelet számítunk.
Sót ízlés szerint adagolunk (minél több sót teszünk, annál jobban eláll).
A káposztát a répával és zellerlevéllel összekeverjük, megsózzuk és addig kavargatjuk, amíg a só elolvad és a keverék levet ereszt.
Ezután leöntjük a sós levet és megtöltjük a paprikákat (amelyeket előzőleg kimagvaltunk).
A töltött paprika darabok tetejére tehetünk egy-egy szelet répát.
Befőttesüvegekbe rakjuk őket, nyílásukkal felfelé, szorosan egymás mellé, hogy minél több férjen, és közéjük is tehetünk néhány szelet répát.
A sós öntetet úgy készítjük, hogy egy evőkanál sót számítunk egy liter hideg vízhez, hagyjuk, hogy a só jól feloldódjon, majd ráöntjük a paprikákra, úgy, hogy az üveg tele legyen.
Nem fedjük be és, ha a lé szintje csökken, pótoljuk.
A töltött paprika nagyon jól eláll télen, és jól illik húsételekhez.
0 hozzászólás