Sokféle tengeri gyümölcs hozzávalók:

2 különböző calamari zacskó

1 adag garnélarák

1 zacskó vegyes fiatal tengeri gyümölcs

rizs

burgonya

tzatziki

ketchup

citrom

hagyma

retek

tojás

liszt

olaj

tej

sör

bor

fokhagyma

gyömbér

Sokféle tengeri gyümölcs elkészítése:

A két zacskó calamarit kifagyasztjuk és sós tejbe áztatjuk. Sörrel felvert tojásban és lisztben megforgatva kirántjuk. A garnélarákot is kirántjuk. Néhány garnélát kiválasztunk és fehér száraz boros vízben megfőzünk, majd egy ketchup, mustár, majonéz szószba keverünk. Bort teszünk főni 1 gerezd fokhagymával és egy darab gyömbérrel, ha túl száraz a bor akkor jöhet egy kis cukor. Ebböl szósz kell hogy legyen. Ezzel fogjuk összekeverni a vegyes tengeri gyümölcsöt. Ezt először forgassuk meg egy kis vajban. A párolt rizs mellé fog kerülni. Rántsunk néhány halfilét is. Ezekhez serpenyőben sült burgonyát fogunk tenni, friss retekkel és paradicsommal, citrom darabokkal és zöldhagymával. Tegyünk az asztalra tzatziki szószt is.

Tegyünk mindent egymás mellé aztán hirtelen tüntessük el.

A sokkféle tengeri gyümölcs receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc