Sonka- és kolbászfalatok nyárson hozzávalók:
40 dkg félkövér házi sonka vagy füstölt tarja
20 dkg házi kolbász
8 közepes vöröshagyma
4 piros színű zöldpaprika
2-3 evőkanál olaj
só
Sonka- és kolbászfalatok nyárson elkészítése:
A sonkát vagy tarját 2-4 cm-es kockákra, a kolbászt 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A paprikát felkockázzuk, a tisztított hagyma egy részét félbe, a többit negyedekre vágjuk és megsózzuk.
Az előkészített alapanyagokat váltakozva nyársra húzzuk úgy, hogy a két végére fél-fél vöröshagyma kerüljön.
Faszénparázs fölött – gyakori forgatás mellett – szép színesre sütjük.
Ha sütés közben túlzottan kiszáradna, kenjük meg olajjal.
A sonka- és kolbászfalatok nyárson receptet Alice ajánlotta.
0 hozzászólás