Sonkás cukkinis szuflé hozzávalók:
4 kicsi főzőtök
sóstúró
3 tojás
joghurt
sajt
prágai sonka
olivaolaj
só, bors
Sonkás cukkinis szuflé elkészítése:
A tököket meghámozzuk. 8 mm vastagságú karikákra vágjuk, rétegesen lerakjuk egy edénybe, minden réteget megsózunk és kevés olajat öntünk közéjük.
Sütőbe tesszük 15 percre, víz nélkül (sütés közben a tök levet ereszt).
A tojásokat összekeverjük a joghurttal, a sóstúrót és a sajtot lereszeljük (külön-külön), a sonkát pedig kockákra vágjuk.
Amikor a tökszeletek megpuhultak, kivesszük az edényből, majd újra lerakjuk, a következőképpen: egy réteg tök, egy réteg túró, majd egy réteg sonka. Ezt megismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Úgy a legjobb, ha az utolsó réteg tökszeletekből lesz. Leöntjük a joghurttal elkevert tojással, majd a reszelt sajtot rászórjuk a tetejére.
Betesszük a sütőbe és közepes lángon 25-30 percig sütjük
0 hozzászólás