Sonkás egytál hozzávalók:
1 fej hagyma
20 dkg sampinyon gomba
2 evőkanál citromlé
20 dkg gépsonka
40 dkg hosszú szemű rizs
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
7,5 dl húsleves (kockából)
10 dkg reszelt sajt
Sonkás egytál elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A rizst megmossuk.
A vajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a gombát.Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, és kissé megpirítjuk.
A gombát, a sonkát belekeverjük, aláöntjük a húslevest, sóval ízesítjük, és fedő alatt kb. 20 percig főzzük.Lefedve még 15 percig állni hagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és tálaljuk.
0 hozzászólás