Sonkás és gombás palacsinta hozzávalók:

25 dkg gomba

25 dkg sovány sonka

4 tojás

liszt

tej

vaj

sajt

Sonkás és gombás palacsinta elkészítése:

4 tojásból, lisztből és tejből hagyományos palacsinta tészta masszát kavarunk.

Pihenni hagyjuk és közben elkészítjük a tölteléket: a sonkát apróra, a gombát pedig megfelelő darabkákra vágjuk.

Kevés olajon megpirítjuk a sonkát, majd folyamatosan kavargatva hozzáadjuk a gombát is.

Hogy a töltelék összeálljon, keverünk bele 2-3 kanál mártást (összekeverünk vajat, tejet és lisztet és 2-3 percig főzzük).

Előkészítjük a palacsinta lapokat, megtöltjük, feltekerjük és egy kivajazott jénai tálba helyezzük.

Ráreszeljük a sajtot, pár vaj kockát vágunk a tetejére és az előmelegített sütőbe tesszük.

Lassú lángon megsütjük.

 

Paradicsommal is lehet fogyasztani.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc