Sonkás fokhagymás töltött gomba hozzávalók:

csiperkegomba

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

125 g főtt sonka

1 kisebb csokor petrezselyemzöldje

125 g tejföl

reszelt sajt

olívaolaj

só, bors ízlés szerint

Sonkás fokhagymás töltött gomba elkészítése:

Először is jól meg kell mosni a gombákat, megtörölgetni egy száraz konyharuhával vagy papírtörlővel. Vágjuk le róluk a szárát, de ne dobjuk el. A hagymát, fokhagymát és petrezselymet vagdaljuk apróra, a paradicsomot hámozzuk meg, szedjük ki a magját, majd vágjuk kockára akárcsak a sonkát.

Kevés olívaolajban megpirítjuk a hagymát. Amikor már eléggé megpirult, hozzáadjuk a felaprított szárakat és a fokhagymát, és egy kicsit megpirítjuk ezeket is. Hozzáadjuka sonkát, és így együtt is hagyjuk egy keveset pirulni. Végül hozzáadjuk a paradicsomot és a petrezselymet; kis lángon hagyjuk sülni úgy 1-2 percet.

Hozzáöntjük a tejfölt, hagyjuk egy kicsit összeállni. Most kell az ételt megkóstolni, hogy elég sós-e (vigyázat a sonkával, az önmagában is elég sós lehet!), majd megborsozzuk ízlés szerint. Megtöltjük a gombákat, leszórjuk reszelt sajttal, és mehet az előmelegített sütőbe, 200 fokon ideális sütni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc