Sonkás-fűszeres muffin hozzávalók:
6 szelet húsos szalonna
3 pohár liszt
6 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
2 evőkanál apróra vágott friss oregano
3/4 pohár reszelt parmezán sajt
2 tojás enyhén felverve
1 pohár tej
Sonkás-fűszeres muffin elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, kis serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a füszereket, a szalonnát és a sajtot, végül a tojással elkevert tejet.
A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
0 hozzászólás