Sonkás-fűszeres muffin hozzávalók:

6 szelet húsos szalonna

3 pohár liszt

6 dkg vaj

1 teáskanál sütőpor

1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom

2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma

2 evőkanál apróra vágott friss oregano

3/4 pohár reszelt parmezán sajt

2 tojás enyhén felverve

1 pohár tej

Sonkás-fűszeres muffin elkészítése:

A szalonnát kis kockákra vágjuk, kis serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.

Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a füszereket, a szalonnát és a sajtot, végül a tojással elkevert tejet.

A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc