Sonkás-karfiolos sült tészta hozzávalók:

40 dkg kagylótészta

6 evőkanál vaj

1 nagy fej hagyma

3 evőkanál liszt

5 dl tej

só, bors

20 dkg reszelt sajt

25 dkg főtt sonka

30 dkg karfiol

1 evőkanál zsemlemorzsa

2 evőkanál szárított parmezán

Sonkás-karfiolos sült tészta elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben főzzük, lecsepegtetjük.

A finomra vágott hagymát a vajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet, szép pirosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük.

A tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot. Az egészet a kifőtt tésztához keverjük a karfiollal és a kockákra vágott sonkával együtt.

A tésztát tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával elkevert parmezánnal. 175 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

A sonkás-karfiolos sült tészta receptet Alice ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc