Sonkás-karfiolos sült tészta hozzávalók:
40 dkg kagylótészta
6 evőkanál vaj
1 nagy fej hagyma
3 evőkanál liszt
5 dl tej
só, bors
20 dkg reszelt sajt
25 dkg főtt sonka
30 dkg karfiol
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál szárított parmezán
Sonkás-karfiolos sült tészta elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben főzzük, lecsepegtetjük.
A finomra vágott hagymát a vajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet, szép pirosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot. Az egészet a kifőtt tésztához keverjük a karfiollal és a kockákra vágott sonkával együtt.
A tésztát tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával elkevert parmezánnal. 175 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.
A sonkás-karfiolos sült tészta receptet Alice ajánlotta.
0 hozzászólás