Sonkás-sajtos-olivás kenyér hozzávalók:

250 g liszt

egy csomag élesztő vagy sütőpor (nem vanília)

3 tojás

100 ml olaj

100 g zöld vagy fekete oliva (felvágott, mag nélküli)

100 ml száraz fehér bor

200 g füstölt sonka vagy vesepecsenye

150 g sajt

1 evőkanál mustár

Sonkás-sajtos-olivás kenyér elkészítése:

Egy tálba összekeverjük az összes hozzávalót a fent leírt sorrendben.

Átöntjük a masszát egy kenyér formájú tepsibe, amelyet kikenünk vajjal és liszttel vagy belehelyezünk egy sütőpapírt.

Ezután lerbe tesszük és 170 fokon sütjük, vagy a gázsütő esetében közepes lángon.

Fél óra után kivesszük a sütőből és egy késsel hosszába felvágjuk, hogy megnőjjön és jobban megsüljön a tészta.

Körülbelül egy óra alatt van kész.

Hidegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc