Sonkás sajtos rakott burgonya hozzávalók:
1 kg burgonya
200 g sajt
250 g sonka
fehér szósz
50 g vaj
só, bors
2 tojás
Fehér szószhoz
1 1/2 evőkanál vaj
1 1/2 evőkanál liszt
1/2 csésze tej
Sonkás sajtos rakott burgonya elkészítése:
Főzzük meg héjában a burgonyát, majd tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk karikákra miután kihűlt, különben összetörik. Készítsünk fehér szószt, majd keverjük el a tojássárgával és a habbá vert tojásfehérjével.
Vajazzunk ki egy jénait, helyezzük el benne a karikákra vágott burgonyát, szórjuk meg vajjal és reszelt sajttal. Fedjük le a burgonyát egy réteg kis kockákra vágott sonkával, és locsoljuk meg fehér szósszal.
Tegyünk még egy réteg burgonyát, sonkát, fehér szószt, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Állítsuk a sütőt alacsony lángra, és hagyjuk ropogósra sülni.
Ha a teteje megpirult, az étel feszolgálásra kész.
0 hozzászólás