Sonkás tésztasaláta hozzávalók:
25 dkg orsótészta
20 dkg füstölt, főtt sonka
2 alma
3-4 csemegeuborka
10 dkg paprikával töltött olajbogyó
5 evőkanál
majonéz
4 evőkanál tejföl
1 teáskanál szójaszósz
1 csokor petrezselyemzöld
só
késhegynyi cayenne bors
pár csepp citromlé
Sonkás tésztasaláta elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
A sonkát, a kicsumázott almát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót felszeleteljük.
A majonézt a tejföllel meg a szójaszósszal simára keverjük, sóval, citromlével ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel és a cayenne borssal fűszerezzük.
Végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.
0 hozzászólás