Sonkás tésztasaláta hozzávalók:

25 dkg orsótészta

20 dkg füstölt, főtt sonka

2 alma

3-4 csemegeuborka

10 dkg paprikával töltött olajbogyó

5 evőkanál

majonéz

4 evőkanál tejföl

1 teáskanál szójaszósz

1 csokor petrezselyemzöld

késhegynyi cayenne bors

pár csepp citromlé

Sonkás tésztasaláta elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.

A sonkát, a kicsumázott almát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót felszeleteljük.

A majonézt a tejföllel meg a szójaszósszal simára keverjük, sóval, citromlével ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel és a cayenne borssal fűszerezzük.

Végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc