Sonkás töltött gomba hozzávalók:
6 nagyobb gomba
½ hagyma
1 paprika
1 paradicsom
100 g sonka
1 tojás
1 kanál liszt
1 kanál tejföl
bazsalikom, kapor, só, bors
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma
Sonkás töltött gomba elkészítése:
Megtisztítjuk a gombákat, a szárakat megfőzzük. A vajban megpirítjuk a hagymát, a paprikát, a gombaszárakat és a paradicsomot, mindet egész apróra vágva. Mikor ez kész, hozzáadjuk a bazsalikomot és a feldarabolt kaprot.
A gombafejeket sütőpapírra helyezzük egy tepsibe, megtöltjük és negyed óráig 175 fokon hagyjuk sülni.
Időközben készítünk a felvert tojásból, lisztből, tejfölből, sóból, borsból és paszírozott fokhagymából egy mártást.
Amikor a töltött gombák már félig készen vannak, kivesszük és leöntjük őket a fokhagymás-tejfölös keverékkel, majd még negyed órára visszatesszük sülni. Mikor már a tetején a massza is megpirult, akkor van készen.
Díszítésként szórjuk meg sajttal a gombákat vagy sült baconcsíkokat tegyünk mindegyiknek a tetejére.
0 hozzászólás