Sonkával és ementáli sajttal töltött gombafejek hozzávalók:

500 g gomba

3-4 kanál fehér szósz

100 g sonka

100 g ementáli sajt

50 g vaj

egy kanál zsemlemorzsa

só, bors

Sonkával és ementáli sajttal töltött gombafejek elkészítése:

Szedd le a gombák szárait, takarítsd meg és mosd meg jól őket. Aprítsd fel a hagymát és párold meg egy kevés olajon. Add hozzá az apróra vágott gombaszárakat és párold azt is meg a hagymával. Sózd, borsozd ízlés szerint. Amikor a gomba megpárolódott, hagyd fedő nélkül állni.

Mosd meg, és hagyd megszáradni a gombafejeket, tedd olajozott tepsibe és töltsd meg sonkával és ementáli sajttal. Szórd meg zsemlemorzsával, locsold le vajjal és süsd meg.

Eldöntheted hogy a gombaszárakat is felhasználod tölteléknek vagy a fejek mellé tálalod esetleg külön ételként fogyasztod.

A gombafejek mellé tálald a fehér szószt is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc