Sonkával és sajttal töltött gombafejek hozzávalók:

nagyobb fehér gombák

1 nem túl nagy fej hagyma

3 gerezd foghagyma

1 közepes méretű paradicsom

125 g prosciutto cotto (sonka)

1 kis csokor petrezselyem

125 zsírszegény tejföl (tejszín)

reszelt sajt

olívaolaj

só, bors ízlés szerint

Sonkával és sajttal töltött gombafejek elkészítése:

Mosd meg a gombákat, majd törölgesd át őket papírszalvétával vagy tiszta konyharuhával.

Szedd le a szárait, de nem dobd el őket! Daráld le. Aprítsd fel a hagymát, a foghagymát és a petrezselymet. Hámozd meg a paradicsomot, szedd ki a magvait és kockázd fel. Szeleteld fel a sonkát is apró darabokra. Pirítsd meg a hagymát olívaolajon.

Amikor üveges, add hozzá a gombaszárakat és a foghagymát, majd hagyd pár percet sülni. Keverd bele a sonkát, a paradicsomot és a petrezselymet is. Süsd 1-2 percet alacsony tűzön folytonosan kavargatva, végül öntsd bele a tejfölt és hagyd a tűzön, amíg elfogy alóla a lé.

Ezzel a töltelékkel töltsd meg a gombákat. Reszelj rájuk sajtot és süsd meg a töltött gombákat előmelegített sütőben 200 fokon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc