Sonkával és sajttal töltött gombafejek hozzávalók:
nagyobb fehér gombák
1 nem túl nagy fej hagyma
3 gerezd foghagyma
1 közepes méretű paradicsom
125 g prosciutto cotto (sonka)
1 kis csokor petrezselyem
125 zsírszegény tejföl (tejszín)
reszelt sajt
olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Sonkával és sajttal töltött gombafejek elkészítése:
Mosd meg a gombákat, majd törölgesd át őket papírszalvétával vagy tiszta konyharuhával.
Szedd le a szárait, de nem dobd el őket! Daráld le. Aprítsd fel a hagymát, a foghagymát és a petrezselymet. Hámozd meg a paradicsomot, szedd ki a magvait és kockázd fel. Szeleteld fel a sonkát is apró darabokra. Pirítsd meg a hagymát olívaolajon.
Amikor üveges, add hozzá a gombaszárakat és a foghagymát, majd hagyd pár percet sülni. Keverd bele a sonkát, a paradicsomot és a petrezselymet is. Süsd 1-2 percet alacsony tűzön folytonosan kavargatva, végül öntsd bele a tejfölt és hagyd a tűzön, amíg elfogy alóla a lé.
Ezzel a töltelékkel töltsd meg a gombákat. Reszelj rájuk sajtot és süsd meg a töltött gombákat előmelegített sütőben 200 fokon.
0 hozzászólás