Sörös csülök hozzávalók:
1-2 száraz sertéscsülök (a húsosabb része)
7-8 hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1,5 l húsleves
5-6 kanál zsír
1 üveg világos sör (0,5 l)
Sörös csülök elkészítése:
A megtisztított csülköt bőségesen megsózzuk és megborsozzuk, zsírban megpirítjuk minden oldalát. Külön kivesszük a csülköt, beletesszük a tálba a 4 darabba vágott hagymát és a fokhagymát, és 3-4 percig pirítjuk.
A csülköket visszahelyezzük a hagymára, ráöntjük a sört és a húslevest úgy, hogy az ellepje. Lefedjük a tálat, sütőbe tesszük, és 2-3 órán át hagyjuk sülni. Körülbelül egy óra utát át kell forgatni a csülköket.
Ha szükséges, adhatunk még hozzá levest vagy vizet.
Ha a villa könnyen beleszúródik, akkor kész. Az utolsó 10 percre vegyük le a fedőt.
A sörös csülök tálalható burgonyapürével vagy natúr burgonyával és savanyúsággal vagy rizzsel és zöldségekkel.
0 hozzászólás