Sörös csülök hozzávalók:

1-2 száraz sertéscsülök (a húsosabb része)

7-8 hagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1,5 l húsleves

5-6 kanál zsír

1 üveg világos sör (0,5 l)

Sörös csülök elkészítése:

A megtisztított csülköt bőségesen megsózzuk és megborsozzuk, zsírban megpirítjuk minden oldalát. Külön kivesszük a csülköt, beletesszük a tálba a 4 darabba vágott hagymát és a fokhagymát, és 3-4 percig pirítjuk.

A csülköket visszahelyezzük a hagymára, ráöntjük a sört és a húslevest úgy, hogy az ellepje. Lefedjük a tálat, sütőbe tesszük, és 2-3 órán át hagyjuk sülni. Körülbelül egy óra utát át kell forgatni a csülköket.

Ha szükséges, adhatunk még hozzá levest vagy vizet.

Ha a villa könnyen beleszúródik, akkor kész. Az utolsó 10 percre vegyük le a fedőt.

A sörös csülök tálalható burgonyapürével vagy natúr burgonyával és savanyúsággal vagy rizzsel és zöldségekkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc