Sörös hígpalacsinta vajjal hozzávalók:
350 g liszt
2 kiskanál olvasztott vaj
3 tojás
500 ml sör
1 pohár tej
40 g porcukor
A sütéshez:
50g fagyasztóba tartott vaj
100 g cukor
fahéj
Sörös hígpalacsinta vajjal elkészítése:
A hígpalacsinta tésztáját két órával a sütés előtt elkészítjük. A lisztet egy edénybe tesszük, a közepébe egy lyukat csinálunk és abba tesszük a 2 kiskanál olvasztott vajat, a rántottaszerűre felvert 3 tojást, a cukrot és az egészet összekeverjük úgy, hogy lassan hozzáadjuk a sört és a tejet is, míg egy folyékony kompoziciót kapunk, amit pihenni hagyunk.
A sütéshez használt vajat a felhasználásig a fagyasztóban tároljuk. A töltelékhez használt vajat apró darbokra vágjuk, egy edénybe tesszük és fakanállal meglágyítjuk. Addig kavarjuk, míg egy krém lesz belőle. Amikor meglágyul hozzáadjuk a cukrot , a fahéjat és addig kavarjuk, míg egy finom pasztaszerű kompoziciót kapunk. Ezt hideg helyre tesszük, de nem a fagyasztóba.
Egy serpenyőt jól felmelegítünk, a fagyasztóból kivett vajba egy villát szúrúnk és gyorsan bekenjük a serpenyő alját vajjal, majd kis mennyiségű palacsintatésztát öntünk bele.
A serpenyőbe jól szétnyújtjuk a tésztát, amikor elválik a serpenyő aljától vajjal megkenjük és megfordítjuk.
A seprenyőben használt vajat a hűtőszekrénybe tartjuk mindaddig, míg elfogy a tészta. A hígpalacsintát kivesszük a serpenyőből, megkenjük a cukorral összekavart vajjal és felcsavarjuk.
0 hozzászólás