Sós lében tartósított paprika hozzávalók:

4 kg paprika

4 tormagyökér

kapor

3 evőkanál olaj

Sós lében tartósított paprika elkészítése:

A paprikákat mosd meg, vágd ki a kocsányukat és a szájukkal lefele helyezve, hagyd, hogy csorogjon le róluk a víz.

Száraz és tiszta befőttesüvegbe kell tenned rétegesen, majd öntsd fel a sóoldattal: 0,4 deka só 1 liter vízhez.

Reszeld a tetejére a tormát és önts rá egy réteg olajat. Az olaj megvédi a zöldségeket a levegőtől.

Másnap, miután a zöldségek tetejére vékony deszkákat helyeztél, kereszt formában, hogy a paprikákat mindig a sóoldat alatt tartsák, fedd le a befőttesüveget.

Vedd ki a paprikákat a befőttesüvegből és 1 órán keresztül tartsd hidegvízben, majd jól mosd meg őket.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc