Sós lében tartósított paprika hozzávalók:
4 kg paprika
4 tormagyökér
só
kapor
3 evőkanál olaj
Sós lében tartósított paprika elkészítése:
A paprikákat mosd meg, vágd ki a kocsányukat és a szájukkal lefele helyezve, hagyd, hogy csorogjon le róluk a víz.
Száraz és tiszta befőttesüvegbe kell tenned rétegesen, majd öntsd fel a sóoldattal: 0,4 deka só 1 liter vízhez.
Reszeld a tetejére a tormát és önts rá egy réteg olajat. Az olaj megvédi a zöldségeket a levegőtől.
Másnap, miután a zöldségek tetejére vékony deszkákat helyeztél, kereszt formában, hogy a paprikákat mindig a sóoldat alatt tartsák, fedd le a befőttesüveget.
Vedd ki a paprikákat a befőttesüvegből és 1 órán keresztül tartsd hidegvízben, majd jól mosd meg őket.
0 hozzászólás