Sós lében tartósított uborka hozzávalók:
8 kg uborka
2 egész zeller
meggyfalevél
babérlevél,
szemes bors
fokhagyma
Sós lében tartósított uborka elkészítése:
Az uborkát megmossuk és a tiszta, megszárított üvegbe rétegesen elhelyezzük.
Az üveg aljára tesszük a zellerlevelet, a fokhagymát és a szemes borsot, az uborkák közé pedig a karikára vágott zellert.
Az üveg közepére két megmosott meggyfa ágat helyezünk, ami jó ízt kölcsönöz az uborkának, ugyanakkor természetes tartósítószer.
A tetejére szeletelt sárgarépát és fokhagyma gerezdeket teszünk, majd merőkanállal forró sós lével leöntjük.
Amikor a sós víz ellepte a zöldségeket, szórjuk rá a borsot és a babérlevelet, majd fedjük le egy tányérral.
Az üveg aljára fémtárgyakat szoktak helyezni, amelyek segítenek az üveg hőjének egyenletes elterjeszkedésében.
Másnap valamilyen súlyt teszünk az üveg tetejére, hogy állandóan ellepje a folyadék, majd egy duplára hajtott celofánnal lekötjük.
0 hozzászólás