Sós perecek hozzávalók:
A.
egy dióméretű élesztő darab, vagy 2 zacskó
2 tojás
2 teáskanál só
1 csésze joghurt (eredeti recept szerint, 3 evőkanál ecet)
3 evőkanál hideg víz
B.
1 kg liszt (egy megfelelő tésztához)
125 g margarin
Sós perecek elkészítése:
Keverd jól össze egy csészében az A összetevőket. Ha akarsz tenni bele köménymagot is, tegyél most 2 teáskanállal.
Keverd az A-t a B-vel, amíg kapsz egy keményebb tésztát.
Hagyd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap tedd a nyújtódeszkára egy kis liszttel, nyújtsd ki, majd vágj perec, fenyő, harang, csillag formákat.
Helyezd őket tepsibe és kend be egy evőkanál vízzel felvert tojással.
Ha nem tettél köményt a tésztába, szórd meg a formákat mákkal vagy szezámmaggal. Díszítheted parmezánnal vagy reszelt sajttal. Süsd barnára a sütőben.
Akár egy hétig megtartják az omlósságukat.
A receptet peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás