Sós perecek hozzávalók:

A.

egy dióméretű élesztő darab, vagy 2 zacskó

2 tojás

2 teáskanál só

1 csésze joghurt (eredeti recept szerint, 3 evőkanál ecet)

3 evőkanál hideg víz

B.

1 kg liszt (egy megfelelő tésztához)

125 g margarin

Sós perecek elkészítése:

Keverd jól össze egy csészében az A összetevőket. Ha akarsz tenni bele köménymagot is, tegyél most 2 teáskanállal.

Keverd az A-t a B-vel, amíg kapsz egy keményebb tésztát.

Hagyd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap tedd a nyújtódeszkára egy kis liszttel, nyújtsd ki, majd vágj perec, fenyő, harang, csillag formákat.

Helyezd őket tepsibe és kend be egy evőkanál vízzel felvert tojással.

Ha nem tettél köményt a tésztába, szórd meg a formákat mákkal vagy szezámmaggal. Díszítheted parmezánnal vagy reszelt sajttal. Süsd barnára a sütőben.

Akár egy hétig megtartják az omlósságukat.

 

A receptet peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc