Sóskából és lóromból készült korpacibereleves hozzávalók:

1 liter víz

½ l korpacibere

400 g lórom

200 g sóska

2 szál zöldhagyma

2 kiskanál kapor

aprított petrezselyem és leostyán

2 kiskanál rizs

2 kanál olaj vagy vaj

1 tojás

Sóskából és lóromból készült korpacibereleves elkészítése:

A leveshez párold meg az aprított hagymát egy kevés olajban vagy vajban. Öntsd fel vízzel és sózd ízlés szerint. Amikor főni kezd, tedd bele a rizst és hagyd főni. Add hozzá a felaprított lóromot és sóskát, majd hagyd még pár percet a tűzön. Öntsd bele a forró korpaciberét és főzd addig, amíg a rizs teljesen megfő. Fűszerezd kedved szerint és keverj bele egy tojást. Ha gyermekünknek nem tetszik ez a leves a sok zöld levél miatt, akkor nyugodtan megcsinálhatjuk krémlevesnek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc