Sóskás bárány csorba hozzávalók:
egy egész vagy fél bárány fej
a lábak felső része
egy adag bárányaprólék
2-3 sárgarépa
1 petrezselyem vagy egy kisebb zeller
1-2 fej hagyma
1 kg sóska
½ csésze rizs
2 tojássárgája
1 csésze tejföl
só, bors
Sóskás bárány csorba elkészítése:
A csorba leveshez főzd a bárányfejet kb. 35-40 percig sós vízben, szedd le róla a habot (amikor forrni kezd), tedd bele a felaprított répát, petrezselymet/zellert és hagymát.
Amikor minden megfőtt (kb. 30 perc múlva), add hozzá a jól megmosott sóskát is. Hagyd még pár percet főni, keverd bele a rizst és ízlés szerint savanyítsd citromlével.
A sóskás bárány csorbát ízesítsd tojással kikevert tejföllel.
Kihagyhatod a sóskát, de akkor tegyél bele dupla adag rizst és savanyítsd citromlével. Ez esetben tegyél bele egy nagy csokor friss (mindenképpen friss) aprított leostyánt, amikor majdnem kész a csorba (mindenképpen!).
0 hozzászólás