Sóstúrós burek hozzávalók:

egy csomag réteslap (én szerb réteslapot vettem, de szerintem bármelyik megfelel)

olaj a zsírozáshoz

Töltelék

1 kg enyhén sós túró

5 közepes vagy  4 nagyobb tojás

200 g tejföl

Öntet

100 ml szénsavas ásványvíz

100 g tejföl

1 tojás

Sóstúrós burek elkészítése:

Reszeljük le vagy törjük apróra a túrót (édes tehéntúrót keverjünk össze sóstúróval, esetleg sózzuk meg ízlés szerint a tehéntúrót; a tölteléknek enyhén sósnak kell lennie) és keverjük össze a többi hozzávalóval. A massza legyen lágy, ha túl kemény, tegyünk még bele tejfölt vagy egy tojást.

Olajozott tepsibe tegyünk 2-3 lapot. A felsőt kenjük meg olajjal. Kenjünk rá kb. 3mm vastag tölteléket.

Tegyünk újabb 2-3 lapot, olajozzuk meg és ismét tegyünk rá tölteléket. Folytassuk, amíg 5 réteg lapunk és 4 réteg töltelékünk lesz (ez természetesen a tepsi méretétől is függ). Az utolsó réteg mindenképpen tészta legyen.

Kenjük meg enyhén olajjal, majd éles késsel szeleteljük fel ízlés szerint.

Keverjük össze a tojást az ásványvízzel és a tejföllel és öntsd rá a burekra.

Süssük pirosra előmelegített sütőbe 190 C fokon 45-50 percig.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc