Sóstúrós burek hozzávalók:
egy csomag réteslap (én szerb réteslapot vettem, de szerintem bármelyik megfelel)
olaj a zsírozáshoz
Töltelék
1 kg enyhén sós túró
5 közepes vagy 4 nagyobb tojás
200 g tejföl
Öntet
100 ml szénsavas ásványvíz
100 g tejföl
1 tojás
Sóstúrós burek elkészítése:
Reszeljük le vagy törjük apróra a túrót (édes tehéntúrót keverjünk össze sóstúróval, esetleg sózzuk meg ízlés szerint a tehéntúrót; a tölteléknek enyhén sósnak kell lennie) és keverjük össze a többi hozzávalóval. A massza legyen lágy, ha túl kemény, tegyünk még bele tejfölt vagy egy tojást.
Olajozott tepsibe tegyünk 2-3 lapot. A felsőt kenjük meg olajjal. Kenjünk rá kb. 3mm vastag tölteléket.
Tegyünk újabb 2-3 lapot, olajozzuk meg és ismét tegyünk rá tölteléket. Folytassuk, amíg 5 réteg lapunk és 4 réteg töltelékünk lesz (ez természetesen a tepsi méretétől is függ). Az utolsó réteg mindenképpen tészta legyen.
Kenjük meg enyhén olajjal, majd éles késsel szeleteljük fel ízlés szerint.
Keverjük össze a tojást az ásványvízzel és a tejföllel és öntsd rá a burekra.
Süssük pirosra előmelegített sütőbe 190 C fokon 45-50 percig.
0 hozzászólás