Spagetti gombás-padlizsános raguval hozzávalók:
1 nagy padlizsán
20 dkg gomba
1 fej hagyma
só
bors
kakukkfű
olívaolaj
1 csomag spagetti tészta
reszelt sajt
Spagetti gombás-padlizsános raguval elkészítése:
A gombás-padlizsános ragus spagettihez a tésztát sós vízben kifzőzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük. Közben elkészítjük a ragut.
A hagymát finomra vágjuk, üvegesre pirítjuk az olívaolajon.Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát.
Barnulásig pirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott padlizsánt, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Kevés vizet aláöntve, lassú tűznél 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
Ha a ragu elkészült, a tányérokba osztott tésztára halmozzuk, tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
0 hozzászólás