Spagetti húsgombóccal hozzávalók:
½ darált borjúhús
1 csésze zsemlemorzsa
1 evőkanál parmezán
1 evőkanál kapor
1 kiskanál fokhagymapor
1 tojás
Szósz
1 cikk fokhagyma
2 csésze szeletelt hagyma
1 kiskanál só
1 kiskanál bors
1 kiskanál méz
2 kiskanál oregánó
1 kiskanál édesz fűszerpaprika
3 nagy húsos paradicsom
Spagetti húsgombóccal elkészítése:
Az egytálételhez egy tálba beleöntjük a húsgombóc hozzávalóit. Jól összekavarjuk, majd gombócokat formázunk belőle és hidegen hagyjuk, egészen addig amíg megsütjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Ezeket megpirítjuk, majd hozzáadjuk a 3 pépesített paradicsomot és a maradék hozzávalókat. Megfőzzük s mikor kész, hagyjuk hülni. Amíg a szósz lehűl, megfőzzük a spagettit és megsütjük a húsgombócokat. Végül a sült gombócokat egy tálba tesszük, ráöntjük a szószt, reszelünk egy kevés parmezánt a tetejére és 30 percre betesszük a sütőbe.
A spagetti húsgombóccal receptet Rebella ajánlotta.
0 hozzászólás