Spanyol fokhagymás krumpli hozzávalók:

8 nagy, egyforma krumpli

1 ecetes sárga paprika

1 fej vöröshagyma

4 evőkanál olaj

3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál piros fűszerpaprika

1 teáskanál paradicsompüré

2 evőkanál marinált paradicsom-paprika

1 evőkanál kimagozott fekete olajbogyó

só ízlés szerint

csipetnyi cukor

Spanyol fokhagymás krumpli elkészítése:

A héjastól megmosott krumplikat megfőzzük, majd még melegen meghámozzuk és félbevágjuk. Belsejüket kissé kivájjuk, és a forgácsot apróra vagdossuk vagy összetörjük. Nagy tepsibe helyezzük, üregükkel felfelé.

Közben a vöröshagymát meghámozzuk és finomra összevágjuk.

Serpenyőbe csorgatjuk az olajat, majd megpirítjuk rajta a hagymát. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és ráöntünk 2 evőkanál vizet, valamint a paradicsompürét.

Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a nagyon finomra vágott olajbogyót, valamint az apróra összevágott marinált paprikát és a kierezett savanyú paprikát. Fontos, hogy egyformán apróra legyen minden összevágva. Néhány percnyi pirítás után belekeverjük a zúzott fokhagymát.

A keverékbe beledolgozzuk a kivájt krumpliforgácsot, és ha szükséges, kevés sóval, csipetnyi cukorral utánízesítjük. A paprikás masszát jól megpúpozva betöltjük a krumplikba.

Előmelegített forró sütőben kissé megpirítjuk a tetejét.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc