Spanyol fokhagymás krumpli hozzávalók:
8 nagy, egyforma krumpli
1 ecetes sárga paprika
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál piros fűszerpaprika
1 teáskanál paradicsompüré
2 evőkanál marinált paradicsom-paprika
1 evőkanál kimagozott fekete olajbogyó
só ízlés szerint
csipetnyi cukor
Spanyol fokhagymás krumpli elkészítése:
A héjastól megmosott krumplikat megfőzzük, majd még melegen meghámozzuk és félbevágjuk. Belsejüket kissé kivájjuk, és a forgácsot apróra vagdossuk vagy összetörjük. Nagy tepsibe helyezzük, üregükkel felfelé.
Közben a vöröshagymát meghámozzuk és finomra összevágjuk.
Serpenyőbe csorgatjuk az olajat, majd megpirítjuk rajta a hagymát. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és ráöntünk 2 evőkanál vizet, valamint a paradicsompürét.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a nagyon finomra vágott olajbogyót, valamint az apróra összevágott marinált paprikát és a kierezett savanyú paprikát. Fontos, hogy egyformán apróra legyen minden összevágva. Néhány percnyi pirítás után belekeverjük a zúzott fokhagymát.
A keverékbe beledolgozzuk a kivájt krumpliforgácsot, és ha szükséges, kevés sóval, csipetnyi cukorral utánízesítjük. A paprikás masszát jól megpúpozva betöltjük a krumplikba.
Előmelegített forró sütőben kissé megpirítjuk a tetejét.
0 hozzászólás