Spanyol pisztráng hozzávalók:
4 db pisztráng
15 dkg gépsonka
5 dkg vaj
5 dkg finomliszt
0,5 dl étolaj
1 csomag petrezselyemzöld
só
fokhagyma
1 db citrom
Spanyol pisztráng elkészítése:
A megtisztított pisztrángok gerinccsontját kivesszük. A sonkát szeleteljük, s egy részét pisztráng hasüregébe helyezzük. A halat sózzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró olajban, mindkét oldalát megsütjük.
A maradék sonkából ragut készítünk: a sonkát vékony csíkokra vágva vajon megpirítjuk. Ízesítjük zúzott fokhagymával és vágott petrezselyemmel.
Forrón tálaljuk. A tálra egy-egy pisztrángot teszünk, mellé pedig a raguból egy keveset. Ne feledjük a citromkarikákat! Köretnek főtt burgonya vagy főtt zöldségféle illik.
0 hozzászólás