Spanyol pisztráng hozzávalók:

4 db pisztráng

15 dkg gépsonka

5 dkg vaj

5 dkg finomliszt

0,5 dl étolaj

1 csomag petrezselyemzöld

fokhagyma

1 db citrom

Spanyol pisztráng elkészítése:

A megtisztított pisztrángok gerinccsontját kivesszük. A sonkát szeleteljük, s egy részét pisztráng hasüregébe helyezzük. A halat sózzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró olajban, mindkét oldalát megsütjük.

A maradék sonkából ragut készítünk: a sonkát vékony csíkokra vágva vajon megpirítjuk. Ízesítjük zúzott fokhagymával és vágott petrezselyemmel.

Forrón tálaljuk. A tálra egy-egy pisztrángot teszünk, mellé pedig a raguból egy keveset. Ne feledjük a citromkarikákat! Köretnek főtt burgonya vagy főtt zöldségféle illik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc