Spárga felfújt hozzávalók:

½ kg spárga

3 kanál liszt

½ liter tej

4 tojás

70 g vaj

só, bors

reszelt sajt

Spárga felfújt elkészítése:

A spárgát megfőzzük.

A puha végeit levágjuk és megtartjuk, a kemény részét pedig eldobjuk.

A 60 g felmelegített vajból és a lisztből fehér szószt készítünk, addig keverjük, amíg a liszt jól elkavarodik.

Ezután a tejet folyamatosan hozzákeverjük, hogy egy jó mártást kapjunk.

Ekkor levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat, mindegyiket jól elkavarjuk.

Majd hozzátesszük a spárga végeket és a kemény habbá felvert tojásfehérjét és könnyedén összekeverjük.

Egy formát kivajazunk és beleöntjük a keveréket, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Forró sütőben megsütjük.

A spárga felfújtat kivesszük a sütőből és már tálalhatjuk is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc