Spárga felfújt hozzávalók:
½ kg spárga
3 kanál liszt
½ liter tej
4 tojás
70 g vaj
só, bors
reszelt sajt
Spárga felfújt elkészítése:
A spárgát megfőzzük.
A puha végeit levágjuk és megtartjuk, a kemény részét pedig eldobjuk.
A 60 g felmelegített vajból és a lisztből fehér szószt készítünk, addig keverjük, amíg a liszt jól elkavarodik.
Ezután a tejet folyamatosan hozzákeverjük, hogy egy jó mártást kapjunk.
Ekkor levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat, mindegyiket jól elkavarjuk.
Majd hozzátesszük a spárga végeket és a kemény habbá felvert tojásfehérjét és könnyedén összekeverjük.
Egy formát kivajazunk és beleöntjük a keveréket, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Forró sütőben megsütjük.
A spárga felfújtat kivesszük a sütőből és már tálalhatjuk is.
0 hozzászólás