Spárgakrémleves hozzávalók:
500 g spárga
30 g vaj
1,5 dl tejszín
1 tojássárgája
30 g liszt
4 dl víz
1 szárnyas-húsleves kocka
3 dl tej
só
cukor
citromlé
Spárgakrémleves elkészítése:
A spárgát meghámozzuk, fejét levágjuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévő vízben a húsleveskockát feloldjuk, és a spárga héját megfőzzük benne.
Leszűrjük, majd a levet sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, és ebben főzzük puhára a darabolt spárgát.
A spárgafejeket külön főzzük sós-cukros vízben.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük (fehér rántás).
A tűzről levéve hideg vízzel és a tejjel felengedjük.
A spárgalevest, – valamint a hozzá szűrt spárgafej főzőlevet – ezzel besűrítjük, kiforraljuk, majd szitán áttörjük, utána ízesítjük sóval, cukorral, citromlével.
A tejszínt a tojássárgájával elkeverjük, és az áttört leveshez adjuk, dúsítjuk.
Tálaláskor a tányérba vagy csészébe tesszük a fejeket, majd rámerjük a forró levest.
0 hozzászólás