Spárgakrémleves hozzávalók:

500 g spárga

30 g vaj

1,5 dl tejszín

1 tojássárgája

30 g liszt

4 dl víz

1 szárnyas-húsleves kocka

3 dl tej

cukor

citrom

Spárgakrémleves elkészítése:

A spárgát meghámozzuk, fejét levágjuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévő vízben a húsleveskockát feloldjuk, és a spárga héját megfőzzük benne.

Leszűrjük, majd a levet sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, és ebben főzzük puhára a darabolt spárgát.

A spárgafejeket külön főzzük sós-cukros vízben.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük (fehér rántás).

A tűzről levéve hideg vízzel és a tejjel felengedjük.

A spárgalevest, – valamint a hozzá szűrt spárgafej főzőlevet – ezzel besűrítjük, kiforraljuk, majd szitán áttörjük, utána ízesítjük sóval, cukorral, citromlével.

A tejszínt a tojássárgájával elkeverjük, és az áttört leveshez adjuk, dúsítjuk.

Tálaláskor a tányérba vagy csészébe tesszük a fejeket, majd rámerjük a forró levest.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc