Spárgás és maltese szószos palacsinta hozzávalók:
15 dkg liszt
1 fél teáskanálnyi só
2,5 dl tej
2 tojás
1 csokor apróra vágott vegyes zöld növény (petrezselyem, zöld snidling, bazsalikom)
2 evőkanálnyi szezám mag
Töltelék
1,5 kg fehér spárga
1 és fél teáskanálnyi cukor
1 teáskanál vaj
8 dkg szalonna
Maltaise szósz
1 apróra vágott hagyma
2 dl fehér bor
1 babérlevél
4 borsszem
4 tojás sárgája
25 dkg vaj
só, bors
citromlé
egy narancs kifacsart leve
Spárgás és maltese szószos palacsinta elkészítése:
Meghámozzuk a spárgát és eltávolítjuk a kemény végeket. A rudakat 15-18 percig sós vízben főzzük ( a vízbe teszünk fél kiskanál cukrot és egy kiskanál vajat is). A szalonnát apró darabkákra vágjuk és ropogósra sütjük.
A hozzávalókból 8 palacsinta lesz. Kettessével egymásra helyezzük őket és megtöltjük egy-egy 5 spárgából álló köteggel.
Elkészítjük a szószt: addig főzzük még a térfogata egy harmadra csökken. Leszűrjük és gőz felett elkavarjuk 4 tojás sárgájával.
Fokozatosan hozzáadunk 25 dkg vajat, sót, borsot és egy kevés citromlevet. Kifacsarjuk a narancs levét és addig főzzük még térfogata felére csökken. Hagyjuk kihűlni, majd leöntjük a szósszal.
0 hozzászólás