Spárgás és maltese szószos palacsinta hozzávalók:

15 dkg liszt

1 fél teáskanálnyi só

2,5 dl tej

2 tojás

1 csokor apróra vágott vegyes zöld növény (petrezselyem, zöld snidling, bazsalikom)

2 evőkanálnyi szezám mag

Töltelék

1,5 kg fehér spárga

1 és fél teáskanálnyi cukor

1 teáskanál vaj

8 dkg szalonna

Maltaise szósz

1 apróra vágott hagyma

2 dl fehér bor

1 babérlevél

4 borsszem

4 tojás sárgája

25 dkg vaj

só, bors

citromlé

egy narancs kifacsart leve

Spárgás és maltese szószos palacsinta elkészítése:

Meghámozzuk a spárgát és eltávolítjuk a kemény végeket. A rudakat 15-18 percig sós vízben főzzük ( a vízbe teszünk fél kiskanál cukrot és egy kiskanál vajat is). A szalonnát apró darabkákra vágjuk és ropogósra sütjük.

A hozzávalókból 8 palacsinta lesz. Kettessével egymásra helyezzük őket és megtöltjük egy-egy 5 spárgából álló köteggel.

Elkészítjük a szószt: addig főzzük még a térfogata egy harmadra csökken. Leszűrjük és gőz felett elkavarjuk 4 tojás sárgájával.

Fokozatosan hozzáadunk 25 dkg vajat, sót, borsot és egy kevés citromlevet. Kifacsarjuk a narancs levét és addig főzzük még térfogata felére csökken. Hagyjuk kihűlni, majd leöntjük a szósszal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc