Spenót fasírttal hozzávalók:

50 dkg darlált hús

1 darab hagyma

1 nagy darab reszelt burgonya

3 gerezd zúzott fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 tojás

só és bors ízlés szerint

olívaolaj a sütéshez

Spenót

4 evőkanál olívaolaj

1 nagy apróra vágott hagyma

1 kg spenót

2 darab paradicsom

só, bors

1 evőkanál cukor

2 evőkanál citromlé

4 gerezd zúzott fokhagyma

1 evőkanál levespor

¾ pohár víz

Spenót fasírttal elkészítése:

Fasírt: Keverjük össze a hozzávalókat, és süssük meg az apró húsgombócokat.

Spenót: A spenótot addig sütjük egy kis olívaolajjal, amíg a víz elpárolog belőle. Egy serpenyőben megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a spenótot és a többi hozzávalót, töltsük fel vízzel, és amikor a víz forrni kezd, adjuk hozzá a fasírtokat. Fedjük le és főzzük 20 percig. Ha túl száraz lesz, adjunk hozzá  kevés vizet.

Fehér rizssel tálaljuk, vagy előételként.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc