Spenót fasírttal hozzávalók:
50 dkg darlált hús
1 darab hagyma
1 nagy darab reszelt burgonya
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
só és bors ízlés szerint
olívaolaj a sütéshez
Spenót
4 evőkanál olívaolaj
1 nagy apróra vágott hagyma
1 kg spenót
2 darab paradicsom
só, bors
1 evőkanál cukor
2 evőkanál citromlé
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál levespor
¾ pohár víz
Spenót fasírttal elkészítése:
Fasírt: Keverjük össze a hozzávalókat, és süssük meg az apró húsgombócokat.
Spenót: A spenótot addig sütjük egy kis olívaolajjal, amíg a víz elpárolog belőle. Egy serpenyőben megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a spenótot és a többi hozzávalót, töltsük fel vízzel, és amikor a víz forrni kezd, adjuk hozzá a fasírtokat. Fedjük le és főzzük 20 percig. Ha túl száraz lesz, adjunk hozzá kevés vizet.
Fehér rizssel tálaljuk, vagy előételként.
0 hozzászólás