Spenótfelfújt hozzávalók:

1 kg spenót

3 tojás

5 kanál reszelt sajt

4 kanál zsemlemorzsa

1 kanál liszt

½ pohár tej

70 g vaj

Spenótfelfújt elkészítése:

Megfőzzük a spenótot, lecsorgatjuk, összevágjuk és összekeverjük az 50 g vajjal  és a liszttel, kis lángon kevergetjük.

Ráöntjük a tejet és addig főzzük amíg besűrűsödik, ekkor sózzuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sajtot, a zsemlemorzsát, a tojássárgáját és a felvert tojásfehérjét.

Egy formát 20 g vajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a keveréket és előmelegített sütőben, kis lángon 40 percig sütjük.

Amint kivettük a sütőből már tálalhatjuk is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc