Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával hozzávalók:

Tészta:

22 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)

10 dkg vaj (tisztított -ghí)

0,5 dl hideg víz

1 mokkáskanál só (himalája)

tört bors

Spenót töltelék:

50 dkg friss spenót

3 gerezd fokhagyma

1 db vöröshagyma

3-4 szál medvehagyma

1 teáskanál őrölt szerecsendió

1 kicsi doboz tejföl (csökkentett zsírtartalmú)

2 db tojás (bio, vagy szabadtartású)

2 evőkanál olivaolaj

10 dkg kemény sajt

Saláta:

25 dkg paradicsom

1 citrom leve

1 teáskanál méz

2 teáskanál őrölt koriander

3 evőkanál olivaolaj

2-3 levél medvehagyma

Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával elkészítése:

1. adjuk a liszthez a sót és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprító gép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb) és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon)

2. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a formát

3. nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra és egyenletesen terítsük a formába

4. 10 perig süssük elő a tésztát a 2. pontban írt hőfokon és azalatt készítsük el a tölteléket

5. tisztítsuk meg a spenótot, pucoljuk meg a vöröshagymát és szeljük kockára

6. olivaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd reszeljük bele a megtisztított fokhagymát

7. adjuk hozzá a spenót leveleket, sózzuk, borsozzuk és fonnyasszuk meg (ne főzzük túl, mert még sütni is kell)

8. a tojásokat (egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt keverjük össze alaposan a szerecsendióval és a felcsíkozott medvehagymával

9. öntsük a tojásos keveréket a megfonnyasztott spenóthoz, keverjük össze és öntsük az elősütött tésztára

10. tegyük vissza a qiuche-t a sütőbe és a 2. pontban írt hőfokon süssük készre 30-35 perc alatt úgy, hogy 20 perc sütés után szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal

Praktikák:

– a szóráshoz füstölt sajtot is lehet használni, még pikánsabb az íze

– a képen látható quiche teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült

A Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával receptjét Receptműves küldte. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc