Spenótos-rikottás palacsinta hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanálnyi liszt
2 pohár tej (kb 1,5 dl)
só, bors
A töltelékhez:
30 dkg rikotta
20 dkg spenót
10 dkg reszelt sajt
só, bors
Spenótos-rikottás palacsinta elkészítése:
Sóval és borssal fűszerezve felverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd csomómentesre kavarjuk. Felforrósítunk egy serpenyőt és vastag palacsintákat sütünk. Hagyjuk kihűlni. Közben a rikottát ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól összekeverjük. Sós vízben megfőzzük a spenótot, leszűrjük a levét és apróra vágjuk. Megtöltjük a palacsintákat ezzel a keverékkel. Egy tepsibe helyezzük őket, megszórjuk reszelt sajttal és a forró sütőbe tesszük.
Addig sütjük még megolvad a sajt.
0 hozzászólás