Spenótos-sajtos palacsintatorta hozzávalók:

3 db tojás

2 pohár tej

3-4 evőkanál liszt

50 ml olaj

1 kg spenót

3 evőkanál vaj

150 g sajt

4 evőkanál tejföl

1 teáskanál zsemlemorzsa

Spenótos-sajtos palacsintatorta elkészítése:

A spenótot megtisztítjuk, megfőzzük, felaprítjuk és elkeverjük a vajból, lisztből és tejfölből készült szósszal. Elkészítjük a palacsintatésztát, és megsütjük a palacsintalapokat.

Egy olyan edénybe, amelynek az átmérője akkora, mint az elkészített palacsintalap, beleteszünk egy palacsintát.

A palacsintára egy réteg spenótkeveréket teszünk, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ráteszünk egy palacsintát, megkenjük spenótkeverékkel, majd erre is reszelt sajtot szórunk.

A folyamatot addig ismételjük, amíg csak egy palacsintalap marad, ami a torta tetejét fogja képezni. A tortát megszórjuk reszelt sajttal és zsemlemorzsával, és vajdarabkákat teszünk rá. Ezután a sütőben 20 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc