Spenótrolád hozzávalók:

Tészta:
150 ml olaj
100 g liszt
500 ml tej
4 tojás (tojásfehérje habbá verve)
1/2 teáskanál só
bors

Töltelék:
500 g felvágott, fagyasztott spenót
400 g reszelt juhsajt
2 nagy köteg kapor vagy 10 kicsi, vagy 8 evőkanál szárított és felaprózott kapor
3 nagy vöröshagyma
2 evőkanál olaj

Spenótrolád elkészítése:

Töltelék:

Párold meg a hagymát, majd ad hozzá a spenótot, reszelt sajtot és felaprózott kaprot. Kevergesd 2-3 percig a tűzhelyen, majd hagyd kihűlni.

Tészta:

Forrósíts fel 150 ml olajat, és folytonos kavargatás mellett add hozzá a lisztet, mint a besamel mártás esetén.

Öntsd le hideg tejjel, amelyet lassanként adj hozzá, kavargatás mellett. Addig keverd, amíg össze nem áll.

Miután kihűlt, add hozzá a 4 tojássárgáját, sót, borsot és végül a habbá vert tojásfehérjéket is.

Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és öntsd bele a tésztát.

Előmelegített sütőben süsd 30 percig. Ebből az első 10 perc magas hőfokon legyen, majd egyre csökkenjen. Ne nyisd ki a sütő ajtaját 20 percig.

Miután megsült, vedd ki így melegen a tésztát, sütőpapírral együtt, kend be a töltelékkel, és tekerd fel a sütőpapír segítségével. Egy másik lehetőség az, hogy fedd le a tepsit nedves kendővel, borítsd ki, és ezúttal a tészta másik oldalát kell bekenni.

Miután a rolád meg lett töltve, abban az esetben, ha nem eszed meg mindet egyszerre, lefedett állapotban kell legyen, hogy ne száradjon meg. A mikróban újra meg lehet melegíteni. Ha csak sajtból készíted a tölteléket, akkor is melegen kell feltekerni a roládot, majd le kell fedni egy kendővel, hogy olvadjon el a sajt.

 

A receptet pansy ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc