Spenóttal töltött zsömle hozzávalók:

6 friss zsömle

½ kg spenót

2 kanál vaj

1 kiskanál liszt

egy csésze tej

½ citrom

100 g sóstúró vagy sajt

Spenóttal töltött zsömle elkészítése:

Mosd meg bő vízben a spenótot, majd forró vízben főzd 10 percet.

Szedd ki, aprítsd fel, majd öntsd serpenyőbe az egy kanál vajból, sóból, a négy kanál tejből és a lisztből készült szósszal.

Vágd le a zsömlék tetejét, vájd  ki a belsejüket, puhítsd meg őket a tejben és töltsd meg a spenóttal.

Vajazz ki egy tepsit, tedd bele a zsömléket, megfelelő távolságra egymástól, majd süsd fél órát a sütőben.

Reszelhetsz rá sajtot mielőtt a sütőbe tennéd.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc