Stefánia rizottó hozzávalók:

rizs

15 dkg csiperkegomba

2 sárgarépa sárgarépa

marék darabolt karalábé

kis marék zeller

kis fej vöröshagyma

vaj

ételízesítő

bors

petrezselyemzöld

Stefánia rizottó elkészítése:

Készítsünk egy adag párolt rizst.

Amíg a rizs fő, tisztítsunk meg 15 dkg csiperkegombát, 5 dkg sárgarépát, 5 dg fehérrépát, 3 dkg karalábét, 2 dkg zellert, és vágjuk kb. 0,5 cm-es kockákra.

Utána egy diónyi vöröshagymát metéljünk apróra, és vajon dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, pár percig dinszteljük még, majd engedjük fel 0,5 dl vízzel, szórjunk bele fél mokkáskanál sót, negyed mokkáskanál borsot. Főzzük össze kicsit.

Közben a rizs is félig megpuhul, tegyük hozzá a zöldségeket. Fedő alatt várjuk meg, míg elfővi a levét.

Ha kész, tegyük formás tálkába, amiből majd a tányérra is boríthatjuk. De így is tálalhatjuk, a tálkában.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc