Stefánia vagdalt krumplifőzelékkel hozzávalók:
Stefánia vagdalthoz:
80 dkg darált sertéshús,
4 tojás
zsemlemorzsa, vízbe áztatott kenyér
só, bors, pirospaprika
Krumplifőzelékhez:
kb. 0,5-1 kg krumpli
babérlevél
só, pirospaprika
1 kis tejföl és liszt a habaráshoz
Stefánia vagdalt krumplifőzelékkel elkészítése:
A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, egy nyers tojással, a vízbe áztatott kenyeret belemorzsoljuk, ha nem állt eléggé össze a masszánk, akkor zsemlemorzsát szórunk bele, majd kézzel az egészet összegyúrjuk.
Zsírpapírt terítünk ki, arra rányomkodjuk a darált húsos masszát, majd 3 főtt tojást helyezünk a közepébe, feltekerjük. Sütőben megsütjük.
A krumplifőzelékhez a krumplit kockára vagy karikára vágjuk, 2 db babérlevéllel, sóval feltesszük főni éppen csak annyi vízzel, amennyi ellepi. Miután a krumpli megfőtt, kiszedjük a babérlevelet, és a tejfölt 1-2 kanál liszttel összekeverjük pirospaprika hozzáadásával. Mindezt ráöntjük a krumplira, egyet rottyan és már készen is van.
0 hozzászólás