Sült bárány hozzávalók:

1 báránycomb

3 evőkanálnyi csirkezsír

1 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors, paprika

2 csésze sűrű csirkeleves

2 evőkanálnyi ecet

3 szelet füstölt libamell

2 szál petrezselyem

2-3 gerezd fokhagyma, egészben

1 babér levél

1 citrom leve

1/4 teáskanálnyi rozmaring, oregano, őrölt kömény, paprika

Sült bárány elkészítése:

A combot jól bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és a csirkezsírral, azután beszórjuk sóval, borssal és paprikával. Tepsibe tesszük és 15 percig sütjük a 210 fokosra előmelegített sütőben (közben egyszer megfordítjuk), majd megöntözzük egy fél pohár vízzel, a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra. A sütést annyiszor 35 percig folytatjuk, ahány kilós a comb.

Közben 10 percenként meglocsoljuk a húst azzal a folyadékkal, amit a csirkelevesből nyerünk úgy, hogy beleforraljuk a többi hozzávalót. A sütés végén a húst vegyük ki a tepsiből, s a fűszeres öntözőlé maradékával főzzük fel a tepsi alján összegyűlt ízanyagokat.

Végül ezt a szaftot – az esetleges sózás, borsozás után – szűrjük át, s egy mártásos tálban kínáljuk a sült mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc