Sült burgonya illatos zöldfűszeres salátával hozzávalók:
4 személyre:
1 kg burgonya (kisebbek)
egy evőkanál koriandermag
só, bors
4 evőkanál finom olaj
Saláta
néhány saláta levél
1/2 csokor bazsalikom
1/2 csokor petrezselyemzöld
néhány zsálya levél
2 szál menta
2 gerezd fokhagyma
egy vöröshagyma
6 evőkanál aromás ecet
3 evőkanál olaj
cukor
80 g friss sós sajt
Sült burgonya illatos zöldfűszeres salátával elkészítése:
Mosd meg a burgonyákat, csepegtesd jól le, majd kend be olajjal és forgasd meg egy só, bors és zúzott koriandermag keverékben.
Tedd serpenyőbe és süsd sütőben 45-50 percig. Tisztítsd meg és mosd meg a salátát, valamint moss meg minden zöldfűszert és rázd le jól róluk a vizet. Válogasd ki a leveleket (a nagyokat tépkedd el) és tisztítsd meg és vágd apróra a hagymát és fokhagymát.
Készíts pácot két evőkanál ecetből, olajból, sóból és borsból, öntsd a zöldfűszerekre, keverd jól össze és szórd a tetejére az összetört sós sajtot.
Locsold meg a burgonyákat a maradék ecettel és tálald a salátával. (Köretként is használható.)
0 hozzászólás