Sült burgonyás tutajocskák hozzávalók:
4 közepes burgonya
egy darab szalonna/bacon (150-200 g)
egy közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
egy ágacska rozmaring
5-10 g sajt
alumínium fólia
só és bors ízlés szerint
Sült burgonyás tutajocskák elkészítése:
Mosd meg jól a burgonyát, és helyezd a forró sütőbe kb. 45 percig (8-10 perc a mikrohullámú sütőbe), míg meg nem puhul.
Eközben vágd a hagymát és a fokhagymát szeletekre, a szalonnát darabokra, és a rozmaringot aprítsd fel vagy válaszd le a leveleket az ágról.
Pirítsd meg a szalonnát olajban, és add hozzá a többi hozzávalót, melyeket ízlés szerint fűszerezz meg.
Addig hagyd, míg megpuhul a hagyma. Vedd ki a krumplit a sütőből (természetesen, miután azok megsültek – az ellenőrzés egy fogpiszkáló segítségével történik), és egy kendővel kell lefedni pár percig, hogy puhuljon meg a héja.
Mindegyik burgonyába vágj kereszt formát, egész az alsó héja közeléig. Helyezd őket egy téglalap alakú alufóliára.
Emeld fel a fólia széleit és csavard össze, vigyázva, hogy a krumpli teteje ne legyen lefedve.
A vágásokba tedd be az előbb készített tölteléket, majd tedd be a sütőbe 10 percig. 1 perccel azelőtt, hogy kivennéd, reszelj sajtot a tetejükre.
0 hozzászólás