Sült burgonyás tutajocskák hozzávalók:

4 közepes burgonya
egy darab szalonna/bacon (150-200 g)
egy közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
egy ágacska rozmaring
5-10 g sajt
alumínium fólia
só és bors ízlés szerint

Sült burgonyás tutajocskák elkészítése:

Mosd meg jól a burgonyát, és helyezd a forró sütőbe kb. 45 percig (8-10 perc a mikrohullámú sütőbe), míg meg nem puhul.

Eközben vágd a hagymát és a fokhagymát szeletekre, a szalonnát darabokra, és a rozmaringot aprítsd fel vagy válaszd le a leveleket az ágról.

Pirítsd meg a szalonnát olajban, és add hozzá a többi hozzávalót, melyeket ízlés szerint fűszerezz meg.

Addig hagyd, míg megpuhul a hagyma. Vedd ki a krumplit a sütőből (természetesen, miután azok megsültek – az ellenőrzés egy fogpiszkáló segítségével történik), és egy kendővel kell lefedni pár percig, hogy puhuljon meg a héja.

Mindegyik burgonyába vágj kereszt formát, egész az alsó héja közeléig. Helyezd őket egy téglalap alakú alufóliára.

Emeld fel a fólia széleit és csavard össze, vigyázva, hogy a krumpli teteje ne legyen lefedve.

A vágásokba tedd be az előbb készített tölteléket, majd tedd be a sütőbe 10 percig. 1 perccel azelőtt, hogy kivennéd, reszelj sajtot a tetejükre.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc