Sült csípőspaprika savanyúság hozzávalók:
2 kg nagy, húsos csípőspaprika
500 ml borecet
só ízlés szerint
Sült csípőspaprika savanyúság elkészítése:
Megsütöd a csípőspaprikákat úgy, mint a paprikát vagy a kápia paprikát, egy lemezen, vigyázva, hogy oda ne égjen.
Tisztítsd meg a megégett héjától. Rakd el befőttesüvegekbe, a száraival felfele. Az ecetet keverd össze sóval és öntsd fel vele a paprikákat úgy, hogy fedje el ezeket.
Nincs szükség sterilizálásra. Készen is van, ám sokkal finomabb, ha hagyod 1 hónapig a kamrában, hűvösön. Jobb íze lesz a paprikának és a levének is.
Minél nagyobb a paprika, annál könnyebb lesz tisztítani.
Savanyú levesekkel, töltött káposztával és sült húsokkal ajánlott.
0 hozzászólás