Sült fetasajt ruccola- és céklaágyon egészséges összetevőkből hozzávalók:

1 zacskó ruccola saláta (bio)

30 dkg ecetes cékla (bio)

25 dkg feta (bio)

olivaolaj (extra szűz)

balzsamecet

tört bors (lehet vegyes is)

Sült fetasajt ruccola- és céklaágyon egészséges összetevőkből elkészítése:

A fetát 4 egyenlő részre osztjuk, felmelegített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán 1-2 percig sütjük, sütés közben törjünk rá borsot.

Egy bő maréknyi ruccolát tegyük tálra.

Pár karika céklát lecsöpögtetve tegyük a salátára.

A sült fetát tegyük a céklára.

Díszítsük pár csepp olivaolajjal és balzsamecettel

 

Kecskesajt helyett lehet rá tenni parmezán forgácsot is.

Ecetes cékla helyett nyers céklakarikával is lehet készíteni, úgy még egészségesebb.

A balzsamecetet serpenyőben forralva besűríthetjük, kellemesebb, selymesebb ízű lesz, néhány csepp citromlével, vagy mézzel keverhető, többféle ízvariáció érhető el.

 

A sült feta receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc